Wags & Walks logo
Udgivet den 8. maj 2024
 | 
Opdateret den 10. maj 2024

Hvad er lovkrav til et hundetegn?

Det du har brug for at vide, når du køber hundetegn til din hund.

Hund med hundetegn

Skrevet af Trine

Når du anskaffer dig en hund, er der mange ting du skal sætte dig ind i, og have styr på. Det gælder bl.a. også at din hund skal have et lovpligtig hundetegn.

Hundetegn i forskellige farver og udformninger

Hundetegn findes i rigtig mange forskellige farver og udformninger og kan købes i de fleste hundeudstyrsforretninger. Dem der sælger hundetegn, har som regel også et bredt udvalg, så du kan vælge det der passer aller bedst til din hund og det halsbånd eller den sele du har købt til din hund, og gravering af hundetegnet er som regel inkl. i prisen.

Her er blot nogle af de hundetegn, der findes derude:
Tindurs hundetegn med LandRover-logo
Tindurs hundetegn
Tindurs mor og far er LandRover-fans, så det er Tindur selvfølgelig også.

Vælg et hundetegn af god kvalitet

Mange hundetegn er rigtig fine i starten, men 'øjet' på hundetegnet, splitringen som gør det muligt at sætte hundetegnet på halsbåndet, og graveringen har som regel en begrænset levetid og slides med tiden.

Derfor, kan det godt betale sig, at vælge et hundetegn af god kvalitet og helst med en lasergravering, der gør, at den ikke slides så hurtigt, og at man dermed ikke kan læse hvad der står.

Krav til hundetegnet

Loven siger, at det hundetegn du vælger, skal være fremstillet af rustfrit metal eller andet materiale af tilsvarende styrke og holdbarhed, og skiltet skal være solidt fastgjort til halsbåndet.

Hvornår skal hunden have et hundetegn?

Loven siger også, at alle hunde, fra de er 4 mdr. gamle, skal bære et halsbånd med et skilt.

Selvom lovgivningen siger, at det først er et lovkrav når hunden er 4 mdr. gammel, er det en rigtig god idé at give hunden et halsbånd med et hundetegn den dag du henter den. Det ville jo være ærgerligt hvis hunden smutter igennem et hul i hegnet, og den ikke havde fået et halsbånd med hundetegn på, så den der evt. finder hunden, kan kontakte dig.

Hvad skal der stå på et hundetegn?

Det der skal stå på hundetegnet er, besidderens navn og fulde adresse. Selvom det ikke er et krav, er det også en god idé at tilføje telefonnummeret, evt. med landekoden foran (+45 til Danmark), hvis I færdes i udlandet.

Det der står på hundetegnet, skal være angivet med letlæselige bogstaver, der skal være mindst 2 mm høje. Bogstaverne skal være påført skiltet ved prægning, indgravering eller på anden lige så holdbar måde.

Hvad sker der, hvis din hund ikke har et hundetegn?

Hvis politiet, af en eller anden grund, opdager, at din hund ikke har det lovpligtige hundetegn, kan du risikere at få en bøde. Hvad bødens størrelse er, kender jeg ikke, men det er i hvert fald billigere at investere i et hundetegn af god kvalitet.

Min hund har det her hundetegn

Det hundetegn jeg har vagt til min hund, er et fra det Amerikanske firma Dog ID (jeg får ikke noget for at nævne dem her).

Fordelerne ved lige nøjagtig det her hundetegn er:
Det hænger ikke ned fra halsbåndet, så jeg skal ikke bekymre mig om at hunden kommer til at hænge fast i det med en negl, eller at legekammeraterne kommer til at hænge fast i det.
Det larmer ikke (det ved jeg, at nogle mennesker sætter pris på)
De har livstidsgaranti på graveringen (det har jeg ikke set andre steder) og de skriver at det holder for evigt
Det er nemt at sætte på halsbåndet (de sælger dog også halsbånd inkl. Dog ID-skilte)
Og så er de meget omtænksomme, så en procentdel af hver ordre, går til velgørende formål for børn og dyrlæger der hjælper dyr i nød
Copyright © 2024 All Rights Reserved
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram