Wags & Walks logo
Udgivet den 24. januar 2024
 | 
Opdateret den 24. februar 2024

Forsikring af hund

– De forskellige typer forsikring til din hund og hvad de dækker over

Hvalp der bider i en taske

Skrevet af Trine

Du kan få forskellige forsikringer til din hund, men den forsikring du i følge dansk lovgivning skal have, er 
hundeansvarsforsikring.

Introduktion

De mest almindelige forsikringer du kan tegne til din hund er ansvarsforsikring (lovpligtig - det vil sige, at den SKAL du have), sygeforsikring, ulykkesforsikring og livsforsikring.

De dækker nogle forskellige ting, men der er også forskel fra forsikringsselskab til forsikringsselskab hvor omfattende de dækker. Det er derfor vigtigt at du finder ud af, hvad du har behov for, af forsikringer til din hund og at du derefter sætter dig ind i, om den forsikring du vælger, også dækker behovet.

Ansvarsforsikring til hund - den lovpligtige

I følge Hundeloven er ansvarsforsikring lovpligtig og skal tegnes inden hunden fylder 4 måneder.

Forsikringen dækker, hvis din hund forårsager skade på andre hunde, mennesker eller deres ejendele. Det inkluderer situationer, hvor din hund bider, er involveret i en trafikulykke eller forårsager skade ved at hoppe op på en person og ødelægge deres tøj, for eksempel en jakke.

Nogle forsikringsselskaber kræver en udvidet ansvarsforsikring, hvis du træner eller udstiller din hund, mens andre kun kræver det, hvis det drejer sig om hundetræning med figurant.

Vær opmærksom på, at forsikringen ikke dækker skader forårsaget af din hund på dig selv eller dine egne ejendele.

Sygeforsikring til hund

Sygeforsikringen dækker en betydelig del af veterinærregningen, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. Det inkluderer omkostningerne til dyrlægens undersøgelse og behandling af din hund. Med en sygeforsikring behøver du ikke bekymre dig om uforudsete dyrlægeregninger eller om du kan betale for hundens behandling.

Det varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvad sygeforsikringen dækker, så det er derfor en rigtig god idé at læse forsikringsvilkårene grundigt, før du vælger hvilken sygeforsikring du skal have til din hund.

På den måde ved du også hvad du kan regne med, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. 

Vær dog opmærksom på, at forsikringen ikke dækker skader eller sygdomme, som din hund allerede har, når du tegner forsikringen. Derfor er det en fordel at tegne forsikringen, mens din hund stadig er ung og sund.

Ulykkesforsikring til hund

Uanset hvor sund og rask din hund er, kan den være uheldig og komme til skade. Derfor kan det være en god idé at tegne en ulykkesforsikring, der dækker dine udgifter forbundet med ulykker, og den er som regel ikke specielt dyr.

Den her type forsikring er specielt interesant for hundeejere der har brugs- og jagthunde, der oftere kommer til skade end de bliver syge.

Vær dog opmærksom på, at den her type forsikring ikke dækker sygdom.

En ulykkesforsikring kan tegnes til alle hunde uanset alder og sygdomshistorik.

Livsforsikring til hund

Livsforsikring tegnes typisk til en ung hund.

Hvis hunden dør mens den stadigvæk er ung, kan du få udbetalt forsikringssummen svarende til prisen for en ny hund.

Forsikringssummen er typisk det du har betalt for hunden, da du købte den, men den kan sættes op, hvis din hund stiger i værdi. Det kan være den siger fordi den har fået certificeringer og/eller vundet forskellige konkurrencer som gør, at værdien øges.

Men lige som med alle typer forsikring, anbefales der, at du læser forsikringsbetingelserne nøje igennem, så du ved, nøjagtig hvad du har at forholde dig til.
Copyright © 2024 All Rights Reserved
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram